Polițistul sătmărean Sorin Lăpuște, premiat pentru fapte de eroism. A salvat viața unui bărbat

Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii sătmăreni și prin recunoaşterea meritelor profesionale.
Un agent șef din Satu Mare a fost premiat pentru fapte de eroism. Sorin Lăpuște a salvat viața unui bărbat de 77 de ani care se afla în pericol de înec în urma inundațiilor care au avut loc în județ.
Astfel, în cadrul ședinței festive de joi, agentului șef principal de poliție Lăpuște Sorin i-a fost acordată distincția onorifică “Emblema de onoare a Poliției Române”, pentru fapte de eroism săvârșite pe timpul îndeplinirii misiunilor.
Reamintim că agentul șef principal Sorin Lăpuște a primit titlul de Polițistul Zilei pe pagina de Facebook a Poliției Române. Lăpuște a salvat viața unui bărbat de 77 de ani care se afla în pericol de înec în urma inundațiilor cu care s-a confruntat județul Satu Mare. Potrivit IGPR, polițiștii din Ardud au fost informați despre inundațiile din Ardud și Rătești, iar în momentul în care au ajuns în zona de intervenții, au observat un autoturism care se afla în șanțul de pe marginea drumului inundat. Bătrânul nu putea ieși singur din mașină și exista riscul ca acesta să se înece.
În 11 iunie, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ardud au fost sesizați despre faptul că s-au produs inundații între localitățile Ardud și Rătești. Ajunși la fața locului, au constatat că apa a inundat și o porțiune din drumul național 19A, iar în șanțul de pe marginea drumului se afla un autoturism în care se afla un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Satu Mare, ce nu mai putea ieși singur din autoturism, existând riscul de a se îneca. Văzând că viața conducătorului auto este pusă în pericol, agent șef principal de poliție Lăpuște Sorin a intrat în apă și a reușit să-l scoată pe șofer din mașină. Îl felicităm pe colegul nostru pentru modul de acțiune!”, se arată în postarea Poliției Române.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale, 5 ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut.
Pentru a doua oară în acest an, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au primit distincții din partea Poliției Române.

Articolul precedentVietnamez oprit la frontiera cu Ungaria
Articolul următorDoi sătmăreni au fost daţi dispăruţi la poliţie