Polițiștii sătmăreni au promovat non-violența la Școala Gimnazială ”Octavian Goga”

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Non-Violenţei, poliţiştii au organizat azi o serie de întâlniri împreună cu elevii din ciclul gimnazial al Şcolii Octavian Goga din Satu Mare.

În cadrul activităţilor susţinute de poliţiştii din structurile de prevenire şi ordine publică ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, elevii au avut ocazia să afle despre soluţiile non-violente la care pot recurge atunci când au probleme şi conflicte, fără a da frâu liber manifestărilor impulsive şi agresive.

”Oricât de nemulţumit ai fi de o situaţie, fie că e vorba de o problemă personală, familială, sau una legată de şcoală, aminteşte-ţi că există soluţii non-violente şi că te poţi exprima şi face auzit fără să apelezi la forţa fizică” a fost mesajul zilei de 2 octombrie promovat în campania Poliţiei sătmărene ”100 de zile – 100 de mesaje preventive”, adaptat pentru elevii prezenţi la întâlnirile cu poliţiştii.

La finalul activităţilor, toţi participanţii au primit materiale informativ-preventive referitoare la cauzele delincvenţei juvenile.
Din 2007, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca în fiecare an, la data de 2 octombrie, oamenii din întreaga lume să fie chemaţi să contribuie prin diverse manifestări la crearea unei culturi a păcii, a toleranţei şi a înţelegerii non-violente.

Articolul precedentPeste 70 de președinți de secții de votare au renunțat sau au solicitat înlocuirea
Articolul următorO bătrână din Gherța Mare a dispărut de acasă