Polițistul sătmărean Cosmin Andreica, agent în cadrul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, a fost suspendat din Poliţia Română, conform unei decizii, din considerente sindicale, conform FSNPPC, şi ca urmare a cumulului de funcţii.
”Suspendarea are cel puţin două componente, una dintre ele suspendarea de drept pentru activităţi sindicale. El, din declaraţia de avere, este angajatul Primăriei Sector 4 la o direcţie care implică o funcţie publică, deci practic suntem într-o situaţie de conflict de interese. Suntem într-o zonă a manipulării poliţiştilor pentru că el practic spune şi afirmă public prin comunicările pe care le face că lucrează în interesul poliţiştilor, dar practic este angajatul Primăriei Sector 4 pe o funcţie publică de unde primeşte salariul. De la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la Inspectoratul de Poliţie Satu Mare mai primeşte o normă de echipament şi norma de hrană”, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, preşedinte FSNPPC.

„Eu am mai făcut sesizări către MAI, sunt la a doua sesizare, dar nimeni nu a dezvoltat niciun fel de activitate în această zonă. Să înţeleg că e protejatul cuiva. Poziţia mea este aceea de a se respecta legea în MAI şi cei de la IPJ Satu Mare. Ar trebui să declanşeze procedura de cercetare penală şi să îl revoce din funcţia de activităţi sindicale pentru că a încălcat legea”, a mai declarat Dumitru Coarnă.

Articolul precedentUn bloc din Satu Mare, la un pas să fie cuprins de flăcări
Articolul următorConducerea fabricii Electrolux a solicitat o întâlnire cu liderii de sindicat