Peste 300 de asistenți medicali din țară, prezenți la Conferința de Îngrijire a Pacientului de la Satu Mare

dav

Satu Mare găzduiește timp de două zile ”Conferința de Îngrijire a Pacientului”. La conferinţă participă peste 300 de asistenţi medicali din mai multe judeţe și din străinătate care vor prezenta cele mai eficiente tehnici de îngrijire a bolnavilor.
Deschiderea conferinței a avut loc astăzi, de la ora 09.00. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu a mai ajuns la deschidere, deși a fost anunțată prezenţa acesteia. Acesta le-a transmis asistenţilor că va ajunge la ora 19,00, înainte de cina festivă, când le va transmite un mesaj.

”Este o primă manifestare proprie a Spitalului Judeţean Satu Mare, este un subiect care abordează un subiect extrem de actualitate şi anume planul de îngrijire a pacientului. Este foarte important în ce priveşte segmentul actului medical această componentă pentru că foarte mult din ce înseamnă îngrijire la patul bolnavului, ca şi instrument, ca şi procedură, nu este încă foarte bine definitivată, nu este un model unic care să poată fi implementat. Noi practic ne dorim ca în aceste zile să aibă loc o dezbatere, o dezbatere privind modul de îngrijire a pacientului, care sunt cele mai bune modele de bune practică, care sunt cele mai bune exemple, care sunt cele mai eficiente soluţii în ceea ce priveşte calitatea îngrijirii bolnavului şi mă refer aici la calitatea îngrijirii directe”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.
Evenimentul este organizat de Spitalul Județean de Urgență în parteneriat cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Satu Mare.
”Tema conferinței, ”Mai aproape de pacient – Folosește planul de îngrijiri – îmbunătățirea siguranței și calității îngrijitorilor în spital”, este o temă de actualitate privind nevoia de implementare a Planului de îngrijire la nivelul tuturor unităților sanitare cu paturi din țară. Conferința va reuni, pentru prima dată la nivel național, personalul medical implicat în procesul de îngrijire a pacientului, facilitând astfel dialogul multidisciplinar, diseminarea bunelor practici, precum și realizarea unor relații de colaborare pe viitor”, au declarat organizatorii.

Articolul precedentTrei tineri prinși de polițiști în timp ce consumau etnobotanice
Articolul următorSătmărean prins gonind pe DN 19