Peste 200 de contravenții la regimul circulației și 11 permise reținute, în weekend

Un număr de 11 permise de conducere reținute și peste 200 de contravenții la regimul circulației pe drumurile publice aplicate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, pe parcursul sfârșitului de săptămână.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 24 – 26 august, acțiuni pentru asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice și de respectarea a normelor de conviețuire socială, ocazie cu care au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 și aproximativ 40 de contravenții la Legea 61/1991, în valoare de aproximativ 58 000 de lei.
Totodată, polițiștii rutieri au dispus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 11 conducători auto care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 de km/h sau au efectuat depășiri neregulamentare, sau se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, pentru neregulile identificate în trafic la autoturisme polițiștii au ridicat 3 certificate de înmatriculare.
În urma unor activități specifice au constatat pe parcursul sfârșitului de săptămână 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
La data de 24 august, în jurul orei 3.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Babța, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 37 ani, din comuna Bogdand.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la unitatea spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Și polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în localitatea Ciuperceni un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Satu Mare, în cazul căruia testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.