Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 2 martie, activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 135  de sancțiuni contravenționale.

 

Pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat ieri, 2 martie, activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  26.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 9 conducători auto și au ridicat două certificate de înmatriculare.

Astfel, polițiștii rutieri, au depistat pe raza județului Satu Mare, 6 conducători auto care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 101-145 km/h pe tronsoane de drum cu viteza maximă admisă de 50km/h, respectiv 70km/h.

De asemenea, un conducător auto a efectuat o depășire neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, în timp ce un altul nu a respectat semnificația culorii roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.

Totodată, un conducător auto nu a oprit la semnalul de culoare roșie și cel sonor la trecerea la nivel cu calea ferată.

 

Sursa: Realitatea de Satu Mare