Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, 48 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. 

Astfel, la data de 21 decembrie 2017, în municipiul Satu Mare, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi avut ca scop comercializarea de droguri de risc(cannabis).

Din cercetările a reieșit că, gruparea infracțională ar fi fost structurată în trei paliere bine organizate. Liderii grupării ar fi vândut cannabisul către alți dealeri principali, care, ulterior, l-ar fi distribuit către cei locali, către consumator, ar fi ajuns să fie comercializat 70 lei/gram.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, 7 persoane.
    
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare. 

Sursa: Realitatea de Satu Mare