Patru noi cazuri de Pestă Porcină Africană confirmate în județul Satu Mare

Patru noi cazuri de Pestă Porcină Africană au fost confirmate, în această săptămână, în județul Satu Mare.
”Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă cu privire la existența patru cazuri confirmată de pestă porcină africană de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, la un mistreț mort, provenit din fondul de vânătoare 16 pădure Noroieni și 3 mistreți morți, proveniți de la Asociația de Vânătoare Valea Bercului: un mistreț din Fondul de vânătoare 44 Cehal și doi mistreți din Fondul de vânătoare 47 Supur, informăm crescătorii de animale că rezervoarele naturale ale virusului reconstituie porcii mistreți, dar și porcii domestici, în cazul în care aceștia intră în contact”, informează Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Satu Mare.
În această situație, autoritățile sanitar veterinare sătmărene au luat decizii drastice de a împiedica răspindirea acestui virus mortal în județ.
Astfel, pe lângă faptul că târgurile rămân în continuare închise și este interzisă mișcarea porcinelor în județ, s-a mai decis interzicerea vânătorii pe între județul Satu Mare până la noi ordine. Totodată, mai este interzisă hrănirea mistreților și vor fi organizate patrulări în toate fondurile de vânătoare în vederea găsirii eventualele cadavre de animale.
Până în prezent, în județul Satu Mare au fost declarați pozitiv la Pestă Porcină Africană zece cazuri din care șase la porci domestici (două la Balta Blondă, trei la Micula, și un caz la Bercu Nou) și patru cazuri la mistreți (cele două de la Săcășeni, cel de la Cehal și unul la Noroieni).

Articolul precedentCod galben de inundaţii pentru Satu Mare valabil până duminică
Articolul următorBătaie în plină stradă între romi cu bâte şi cuţite, în Satu Mare. Au intervenit mascații