O școală din județul Satu Mare a câștigat premiul cel mare de la “Let`s Do It, Romania!”

Şcoala Gimnazială Doba din judeţul Satu Mare este câştigătoarea premiului 1, în valoare de 15.000 Euro, la cea mai mare competiţie naţională de educaţie ecologică, ”Let’s Get Green!”. La competiția care a durat 9 luni au participat 518 școli din toată țara.
În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu.
Premiul cel mare al concursului, o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro, ajunge la școala gimnazială Doba din Satu Mare. Au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Premiile au fost oferite de Kaufland România.

  • “Din toamnă, în comuna noastră se vorbește doar despre ecologizare și colectare. Începând de la elevul din clasa pregătitoare până la primari, consilieri locali, toți ne-au fost alături. Le-am promis părinților și elevilor că vom hotărî împreună ce vom face cu premiul. A fost o muncă titanică, acum simțim toată satisfacția, toată mulțumirea,” au declarat reprezentanții școlii câștigătoare.

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management și Ecotic.
Let`s Get Green! a implicat la nivel național 129 484 de elevi și părinți. Aceasta a inclus:

  • activități de formare pentru profesori – 2410 de cadre didactice, din toate județele țării, au participat la sesiuni de formare în domeniul protecției mediului;
  • profesorii au susținut, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru 53 487 elevi din toate județele;
  • 39 197 părinți au fost implicați în activități de educare;
  • 90 287 elevi implicați în activitățile proiectului;
  • campanie de colectare selectivă acasă – 468.717 kg de ambalaje si 167.580 kg de DEEE-uri si baterii, echivalentul a 122 de tiruri au fost colectate cu ajutorul partenerilor Green Point Management și Ecotic;
  • au fost plantați 13 553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București.

Tot în cadrul activităților “Let`s Get Green!”, elevii și profesorii au plantat 22 400 plante, au creat 330 mp de sere cu legume și au construit 440 de mp de grădini verticale.

Articolul precedentMașină lovită de tren în județul Satu Mare
Articolul următorCriză de medici. Spitalele din județul Satu Mare angajează 28 de medici specialiști