Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat o pizzerie și un bar din Tășnad și un fast food din municipiul Satu Mare.

Astfel, inspectorii DSVSA au aplicat trei amenzi contravenționale în valoare totală de 3.600 lei.

Dintre acestea, o sancțiune contravențională de 1.200 de lei a fost aplicată unei pizzerii din Tășnad, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de comercializare și depozitare.

O amendă în valoare de 12.00 de lei a fost aplicată unui bar din Tășnad, pentru nerespectarea condițiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare și o amendă în valoare de 1.200 lei, unui fast food din municipiul Satu Mare – pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Totodată, inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat 7 avertismente unor comercianți de produse lactate, legume și fructe din piețele agroalimentare din Satu Mare și Tășnad.

De asemenea, cu ocazia controalelor întreprinse în PIF Halmeu și în unități autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza județului Satu Mare, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale și apoi confiscată cantitatea de 49,0 kg produse și specialități alimentare de origine animală, în valoare de 1.216 lei, cantitate care a fost denaturată și apoi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Articolul precedentSuspiciune de pestă porcină africană într-o gospodărie din județul Satu Mare
Articolul următorLiviu Dragnea a fost eliberat din Penitenciar