O altă denumire pentru Școala Gimnazială nr. 10 propusă de o sătmăreancă

După ce inițial, conducerea Primăriei Satu Mare a propus ca Școala Gimnazială nr. 10 din Satu Mare să poarte denumirea ”Rakoczi Ferencz”, azi, în cadrul audiențelor susținute de Instituția Prefectului, o sătmăreancă a propus o nouă denumire: ”Dsida Jenő”, poet născut în Satu Mare.
În total, la aceste audiențe s-au prezentat trei persoane. Una dintre acestea a fost Laskodi Judit, din municipiul Satu Mare, care a solicitat informații privind procedura și stadiul în care se află demersul de schimbare a denumirii Școlii Gimnaziale nr. 10 din municipiul Satu Mare în Școala Gimnazială ”Rakoczi Ferencz”.
Femeia consideră că personalitatea maghiară care ar trebui să dea numele acestei școli este Dsida Jenő, poet născut în Satu Mare și dorește reluarea procedurii de schimbare a numelui școlii. Prefectul a făcut o prezentare a procedurii, care începe în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ și se finalizează în Consiliul Municipal, cu avizul consultativ al Comisiei judeţene de atribuire de denumiri.
Tot la audiențele de azi s-a prezentat și un proet, care are și calitatea de asistent personal. care a invocat un răspuns negativ al Primăriei Comunei Tarna Mare privind acordarea unui spor salarial de 15%. Pentru clarificarea situației, prefectul a solicitat documente suplimentare care vor fi transmise compartimentului de relații publice și se va realiza o îndrumare corespunzătoare.
A treia persoană prezentată în audiențe, din comuna Doba, a invocat nelegitimitatea unei solicitări a unui vecin privind atribuirea unui imobil, datorate unei suprapuneri de teren. Prefectul, ținând cont de faptul că există un proces în justiție și acesta este pe rol, în etapa de apel, a recomandat așteptarea unei decizii definitive a instanței.
O altă situaţie prezentată de aceeași persoană reprezintă o problemă gospodărească respectiv un podeț și trotuar supraînălțate de același vecin. Având în vedere că aceasta poate duce la apariția unor situații de urgență în caz de fenomene meteorologice periculoase și care pot afecta proprietatea, prefectul a solicitat depunerea unui memoriu și, dacă situația se confirmă, va dispune constituirea unei comisii mixte de control.

Articolul precedentCod galben de vreme severă imediată în județul Satu Mare
Articolul următorConcert Alifantis & Zan, la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”