Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, luni, activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale. Totodată, 9 permise de conducere au fost suspendate, iar 3 certificate de înmatriculare retrase.

 

Pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat ieri, activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  44.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 9 conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat pe raza județului Satu Mare, 5 conducători auto care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 101-130 km/h pe tronsoane de drum cu viteza maximă admisă de 50km/h, respectiv 60 km/h.

Alți doi conducători auto au efectuat manevra de depășire neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”, iar un alt conducător auto nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecere de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

 

Sursa: Realitatea de Satu Mare