Și în această săptămână, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a continuat acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică, precum și a altor unități care comercializează produse de origine animală, non animală, legume și fructe, din zonele de agrement din județ.
În urma acestor controale a fost supusă măsurilor de sechestru/reținere oficială și confiscată cantitatea de 24,5 kg carne și preparate din carne, în valoare de 857,5 lei, care a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, o amendă contravențională de 1.200 lei la o patiserie Satu Mare – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Agriș, Satu Mare și Cărășeu, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.
Controalele inspectorilor DSVSA Satu Mare s-au realizat în perioada 21 – 27 iunie, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada menționată, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

Articolul precedentA început ridicarea mașinilor abandonate în municipiul Satu Mare
Articolul următor”Festivalul Mămăligii”, sâmbătă. Organizatorii au pregătit rețete delicioase cu brânză, jumări și tocăniță de oaie la ceaun