Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat, luni, primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19. Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane lei, sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” în valoare de 350 milioane euro. 

 

„La începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus ne-am propus să identificăm rapid fondurile disponibile și să le redirecționăm pentru măsuri socio-economice și sanitare cât mai rapid. Am semnat astăzi primele 10 contracte pentru finanțarea spitalelor din prima linie în lupta împotriva coronavirusului și vom continua să evaluăm rapid și celelalte proiecte depuse pentru ca fondurile europene să finanțeze cât mai repede unitățile sanitare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Dintre proiectele semnate, 8 sunt de tip A (proiecte de investiții pentru unitățile sanitare publice) și 2 sunt de tip C (investiții pentru direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului).

Unul dintre cele 10 proiecte pentru care ministrul Boloș a semnat contractul de finanțare este și cel depus de administrația locală din Carei. Valoarea proiectului este de 2,3 milioane lei și vizează creşterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în municipiul Carei, concret fiind vorba despre investiții pentru Spitalul municipal, desemnat spital CoVid-19.

Articolul precedentDouă minore rănite într-un accident în Ciuperceni! Şoferul vinovat nu avea permis şi era beat
Articolul următorDegeaba cântăm “Deșteaptă-te române”, dacă rămânem tot proști făcuți grămadă…