Se anunță probleme mari pentru șoferii Uber și Bolt dacă legislația europeană este aproape de a constrânge companiile de ridesharing să îi angajeze. Acest lucru va avea efecte atât asupra costului curselor, cât și asupra lucrătorilor.

Modificarea legislației europene ar putea afecta companiile de ridesharing, iar șoferii Uber sau Bolt vor trebui să respecte alte reguli, deoarece nu vor mai fi considerați lucrători independenți, ci angajați.

Legea ar putea transforma mulți șoferi și curieri în angajați cu normă întreagă și vizează lipsa de protecție socială și beneficii în ceea ce este cunoscut sub numele de economie gig, condusă de aplicații care oferă perioade scurte de muncă temporară, potrivit potrivit Financial Times, citat de BZI.

Comisia Europeană vrea ca șoferii Uber să fie angajați

Uniunea Europeană intenționează să adopte reguli noi care ar putea reclasifica până la 4,1 milioane de lucrători ca angajați, în loc de contractori independenți. Dacă legislația se va schimba, țările membre vor avea timp până la sfârșitul anului 2025 pentru a-și armoniza legislația cu cea europeană.

Un oficial Uber pe Europa a declarat că compania de ridesharing ar putea fi forțată să se retragă din „sute” de orașe europene din cauza noii legislații a UE privind economia „gig“, potrivit Financial Times.

 
Articolul precedentPrognoza meteo pe o lună. Temperaturi neobișnuit de mari în octombrie. Când încep ploile
Articolul următorUcraina se pregătește să înceapă negocierile de aderare la UE în 2023 – Anunțul lui Zelenski după reuniunea istorică de la Kiev