Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află într-o vizită inopinată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Ministrul a stat de vorbă cu cadrele medicale. Sorina Pintea a dorit să afle mai multe despre starea în care se află procesul de achiziții, asta pentru că județului i-a fost alocată o sumă mare din partea ministerului, precum și detalii suplimentare despre investițiile în sănătate care se vor face la Satu Mare.

Totodată, ministrul intenționează să vorbească cu șefii de secție și să afle gradul de satisfacție al pacienților. Pintea a spus că, deși salariile s-au majorat, situația din spitale, cel puțin cea raportată de pacienți, nu s-a îmbunătățit cu mult, iar multe dintre plângeri vin chiar din zona de nord a țării.

“Mi-am dat seama că nu a crescut gradul de satisfacție al pacienților și asta este o problemă. Din păcate, și o spun din păcate pentru că sunt dintr-un județ vecin, există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării și mă refer doar la cele care îmi sunt direct adresate, nu neapărat de calitatea actului medical, ci de modul de comportament al personalului medical” a declarat Sorina Pintea la Satu Mare.

Ministrul a spus că nu mai este cazul ca cei de la DSP, care reprezintă ministerul în teritoriu, să tolereze comportamentul neadecvat al unor cadre medicale față de pacienți.

“[…] Direcția de Sănătate Publică, care este ministerului Sănătății în teritoriu, nu mai are voie să tolereze, și am accentuat, și nu numai chestiuni legate de comportament, ci și de cazarea pacienților, de modul în care tratăm actul medical în sine,” a mai spus Sorina Pintea.

 

Articolul precedentCod galben de inundații în județul Satu Mare
Articolul următorCod roșu de furtună la Satu Mare!