De Ziua Națională a României, mii de sătmăreni au participat la programul special organizat de oficialități. 

Ceremonialul militar şi religios, cu alocuţiuni şi depuneri de coroane a început la ora 12,30 în faţa statuii dr. Vasile Lucaciu, din Piața Libertății, în municipiul Satu Mare.

La finalul depunerilor de coroane și jerbe, programul de 1 Decembrie a continuat în Piața Libertății din municipiul Satu Mare cu o paradă militară, urmată de defilarea portului popular, în Piața Libertății.

Azi, de la ora 14,30 în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare se desfăşoară un spectacol folcloric.

Conform programului, de la ora 17,00 va avea loc retragerea cu torţe a militarilor sătmăreni, în Pasajul Coposu, iar de la ora 17,30 pe scena amenajată în Pasajul Coposu vor urca interpreţi de muzică folk, iar de la ora 18,00, pe scenă va urca trupa Bere Gratis.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie se vor încheia la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, unde de la ora 18,30 este programat un concert de Ziua Națională în colaborare cu corala “Arhangelii”.

Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, respectiv de către Garnizoana Satu Mare.

Articolul precedentSătmărean accidentat mortal în județul Sălaj
Articolul următorMoment solemn și manifestări culturale organizate la Carei, cu ocazia Zilei Naționale a României