La Spitalul Județean de Urgentă Satu Mare s-a efectuat, în data de 25 martie, pentru prima dată, prostatectomia radicală laparoscopică – extirparea prostatei și a veziculelor seminale – pentru un cancer localizat de prostată.

”Este un pas foarte important introducerea tehnicii minim invazive venind după mai bine de 100 de cazuri de cancer de prostată operate clasic în cadrul Secției de Urologie a SJU Satu Mare”, a declarat pentru Realitatea de Satu Mare medicul primar urolog Bogdan Feciche.

Evoluția pacientului a fost favorabilă, iar introducerea acestei tehnici minim-invazive extrem de dificile este rezultatul unui efort colectiv – medici anestezisti, echipa operatorie (medici chirurgi urologi, asistente instrumentare, infirmiere de sala operatorie), asistente din cadrul Secției Urologie, medici anatomie-patologica și medici oncologi.

”Introducerea laparoscopiei în chirurgia cancerului prostatic este un deziderat important pentru evoluția oncologică și recuperarea funcțională a pacienților operați pentru această boală atunci când descoperirea ei se face la timp”, a mai spus medicul urolog.

Articolul precedentLiga 3 | Unirea Tășnad a pierdut în deplasare la Minaur Baia Mare
Articolul următorTrei pompieri sătmăreni, pe podium la concursul „Scări”