”Meniul zilei” pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

De la 1 iulie 2018, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare asigură hrana pacienților în regie proprie. Urmează să se asigure ”meniul zilei” și pentru personalul spitalului.
Urmează reabilitarea spațiului în care funcționează bucătăria și dotarea corespunzătoare a acesteia. De asemenea, un obiectiv al conducerii Spitalului Județean de Urgență Satu Mare îl reprezintă asigurarea unui meniu al zilei pentru personalul angajat în cadrul spitalului.
”Pentru serviciile de preparare și gătirea a hranei și deservire, în data de 30 iunie, noi am preluat spațiul și mijloacele aferente acestei activități de la prestatorul care timp de 13 ani a asigurat această activitate în cadrul spitalului. În 1 iulie a fost prima noastră zi în care am gătit dimineața, la ora 5:30 – 6:00. Am început prepararea micului dejun și am servit 750 de meniuri. Pot să spun că suntem în data de 20 iulie, avem mai puțin de trei săptămâni, dar până acum semnalele sunt foarte bune în ideea în care am încercat, ne-am străduit și am și reușit să schimbăm ceea ce a fost până acum, și anume să fie mâncarea caldă, să fie diversificată, în limitele posibilităților din momentul de față și am încercat pe cât posibil să supervizăm acest proces pas cu pas. Suntem foarte atenți și chiar rog toți cei care au sugestii, în primul rând pe pacienți, să le facă publice. Noi am creat și formele și mijloacele publice, avem ”chestionare de satisfacție” concepute foarte simplu: Mulțumit/ nemulțumit de mâncare; Mâncare caldă/ rece. Eu sunt foarte deschis la toate sugestiile care ar fi în viitor. Bineînțeles nu ne oprim aici, ne dorim să intrăm cu spațiul într-o reabilitare completă. Dorim să facem o bucătărie modernă ca echipament și dotare și un obiectiv , care sper să nu fie foarte îndepărtat, este ca pentru personalul angajat în cadrul spitalului să putem asigura un meniu al zilei în condiții de locațiune în primul rând, dar și de calitate corespunzătoare”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc.
Acesta a mai spus că zilele următoare, la Satu Mare va sosi o autoutilitară nouă cu care se va transporta mâncarea.
”Mâncarea este transportată cu autoutilitare care sunt adaptate în acest sens. Urmează să sosească o autoutilitară nouă în scurt timp în termobox. Termoboxurile sunt plastifiate pe interior, sunt niște recipienți de polistiren cu capac în care, practic, în caserole mâncarea, dacă e porționată la timp, se menține caldă. Pentru noi a fost un obiectiv foarte important deoarece una dintre nemulțumirile principale a fost că mâncarea ajunge rece, lucru care s-a întâmplat adeseori. Noi am încercat și pe partea de activitate internă de organizare să facem în așa fel încât pentru cele trei locații pe care le avem în Satu Mare și inclusiv Tășnad, unde se găsește separat, să fie porționate în perioade diferite, partea de prânz, și atunci se menține caldă mâncarea. Este doar un aspect, dar mai sunt multe de făcut și eu zic ca acest domeniu care ține într-adevăr ține de confortul hotelier alături de condițiile din saloanele medicale este un lucru prioritar care va fi în atenția noastră și vrem să îl dezvoltăm în continuare”, a mai spus Marc.

Articolul precedentDomnițe și cavaleri medievali au defilat pe străzile Sătmarului
Articolul următorDoi candidați pentru postul de șef la Serviciul Criminalistic