Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost, marți, în control la Vama Nădlac, cea care a fost luată cu asalt de români în ultimele zile.

  • Am discutat cu ministrul de Interne de la Budapesta, iar de mâine, poliția din România și cea din Ungaria au stabilit următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări. Acum se intră pe 5 vămi, iar de mâine vor fi redeschise încă 5. Se poate bifurca pe 10 direcții”, a spus Vela.

Astfel, pe lângă Borș, Nădlac I, Nădlac II, Vârșand și Petea, vor fi deschise începând de miercuri punctele de frontieră de la Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai și Urziceni, pentru a nu mai fi create cozi la intrarea în România. Vor exista prin urmare 10 puncte de frontieră deschise.

Am mai stabilit ceva foarte important: e permis și transportul de persoane, în zona internațională, va scădea presiunea pe partea de autoturisme. Partea maghiară e deschisă la dialog. Un autocar cuprinde cel puțin 10 autoturisme, iar valul va fi foarte redus. Acest tip de transport va fi deschis indiferent de oră, nu doar până la ora 13. Realizăm un traseu strict pentru autocare, 24 de ore din 24 de ore. Acest traseu va fi pe autostradă, dar nu depinde de noi, ci de Ungaria. Ei au fost foarte deschiși la propunerile noastre. Mâine o să discute ei”, a mai spus Marcel Vela.