Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat azi la Satu Mare, unde a participat la conferinţa judeţeană pentru alegerea noului preşedinte al filialei judeţene.

La ultima conferinţa de alegeri, din 7 februarie, cei doi candidaţi, Gabriel Leș și Radu Cristescu, au obținut egalitate de voturi, respectiv câte 45 de voturi.

Însă, alegerile au fost amânate, iar social democrații sătmăreni vor avea un președinte interimar, care va fi stabilit ulterior.
”Am aflat la firul ierbii ceea ce se întâmplă la Satu Mare. (…). Erau momente de tensiune, în care lumea se contesta și eu nu am putut să legitimez astfel de alegeri. Eu cred că PSD are capacitatea de a organiza să organizeze niște alegeri corecte și de necontestat. Și doresc să găsesc calea să se ajungă la așa ceva. Și o voi găsi.”, a spus Ciolacu.

“Va fi o decizie a BPN sau a CEX, se va stabili dacă fosta conferință s-a anulat, e un nou interimar, dacă va fi o conducere bicefală. Sunt foarte multe variante venite de la primari. Le vom cântări pe fiecare în parte și sper să luăm cele mai bune decizii”, a spus Ciolacu, la finalul conferinței de presă.