Ultimatum primit din partea PNL, prin președintele național Ludovic Orban, de către viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher.

Președintele PNL Ludovic Orban i-a transmis, luni, viceprimarului Doina Feher, să îşi dea demisia din funcţie, după scandalul privind lista beneficiarilor de locuinţe ANL.

Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liberalii sătmăreni la Cluj, unde a avut loc adunarea generală a liberalilor din Transilvania, unde au participat și cei doi viceprimari Doina Feher și Adrian Albu.

Doina Feher are termen limită ziua de astăzi pentru a-și da demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale Satu Mare a PNL și cea de viceprimar al municipiului Satu Mare.

Contactată telefonic de redactorul Realitatea de Satu Mare, Doina Feher nu a răspuns apelurilor.

Joi, la Satu Mare va avea loc ședința Biroului Județean în care se va discuta și acest subiect.

Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liberalii sătmăreni la Cluj, unde a avut loc adunarea generală a liberalilor din Transilvania. Acesta s-a arăta revoltat în legătură cu scandalul din Satu Mare. Totodată, voci din PNL susţin că Doina Feher ar trebui să plece împreună cu colegul ei viceprimar, Adrian Albu, deoarece el a semnat documente privind includerea fiului pe lista beneficarilor de locuinţe ANL.
Totul a pornit după ce Consiliul Local a votat lista celor ce vor primi locuinţe ANL, iar printre aceştia s-a aflat și Andrei Micle, fiul viceprimarului. Din documentaţia aprobată în Consiliu reiese că pentru a evita o situaţie de conflict, viceprimarul nu a semnat nimic în ce priveşte atribuirea către fiul său.

Imediat după izbucnirea scandalului, într-o intervenție la TV1 Satu Mare, Doina Feher a declarat că nu a făcut nimănui nicio favoare și că a încercat mereu să fie corectă indiferent de situație.

”M-a șocat acest scandal pentru că nu înțeleg de ce se face atâta tevatură având în vedere că nu am făcut absolut nimic ilegal și nici o favoare în favoarea fiului meu sau a altcuiva. Dimpotrivă, de când sunt viceprimar, am încercat să fiu corectă în orice măsură am luat. Locuințele ANL se repartizează tinerilor sub 35 de ani și m-am gândit la un moment dat de ce nu ar putea beneficia și copilul meu, ca oricare copil”, a declarat Doina Feher.

Președintele Partidului Național Liberal Satu Mare, Adrian Albu, a declarat, zilele trecute, că PNL va discuta acest caz și va stabili ce măsuri se impun împotriva Doinei Feher, întrucât ”PNL nu a fost și nu va fi de acord cu practici de genul traficului de influență”.

”Nu dorim în niciun caz să planeze asupra PNL Satu Mare suspiciuni sau acuzații de trafic de influență, nepotism sau corupție. Eu sunt la al doilea mandat de viceprimar și nu am fost acuzat niciodată de asemenea practici, nici măcar de răuvoitori sau adversarii politici și sunt destui. Vreau să-i asigur pe cetățenii municipiului Satu Mare că niciodată PNL nu a fost și nu va fi de acord cu practici de genul traficului de influență (locuințe, angajări pe pile) și ne vom delimita și vom sancționa public asemenea derapaje ale oricui”.

PSD Satu Mare solicită demisia urgentă a viceprimarilor PNL Doina Feher și Adrian Albu
De altfel, printr-un comunicat de presă, conducerea PSD Satu Mare a cerut demisia urgentă a viceprimarilor PNL Doina Feher și Adrian Albu, având în vedere conflictul evident de interese în care se află după ce prima a semnat în calitate de președinte al Comisiei pentru a-și pune fiul pe lista de priorități ANL, iar al doilea a inițiat proiectul de hotărâre pentru a acoperi afacerile de familie ale colegei sale.

Redăm, integral, comunicatul de presă al PSD Satu Mare:

”Este inadmisibil ca, în timp ce o mulțime de sătmăreni nu au locuințe și au depuse cereri pentru un apartament ANL de ani de zile, viceprimarul PNL Doina Feher să aprobe cu prioritate solicitarea fiului său depusă nu mai demult de un an. Dovadă că la PNL Satu Mare primează nepotismul și traficul de influență! Dovadă că cei care strigă mai tare Hoții sunt de fapt Hoții!
Adrian Albu s-a făcut părtaș la fapta colegei sale
Sătmărenii trebuie să știe cât de ipocrit este președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, atunci când încearcă să salveze situația cerându-i colegei sale Doina Feher să-și retragă fiul de pe lista de priorități ANL. Deoarece el este cel care a inițiat proiectul de hotărâre, așa cum a și recunoscut public, Adrian Albu s-a făcut părtaș la fapta colegei sale. O faptă la fel de gravă! Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un personaj care se află la al doilea mandat de viceprimar, fără nicio realizare notabilă.
Având în vedere că de când se află la ”guvernare” în Satu Mare liberalii nu au făcut nimic bun, doar au stat în umbra UDMR și au făcut campanie agresivă pe rețelele sociale împotriva Guvernului PSD, care a alocat bani pentru investițiile derulate în municipiul Satu Mare, facem apel la responsabilitate și corectitudine măcar în ultimul ceas și le solicităm viceprimarilor PNL să-și dea DEMISIA DE URGENȚĂ și de ONOARE din funcțiile de viceprimar și din Consiliul Local. Dacă au așa ceva!”, se arată în comunicat.

Articolul precedentMinistrul Muncii se află azi la Satu Mare
Articolul următorZiua Națională a Ciprului, marcată la Castelul din Carei printr-o expoziție de imagini