Prefectul judeţului Satu Mare s-a deplasat astăzi pe şantierul „Varianta de ocolire Satu Mare”, investiţie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA printr-un proiect finanţat integral din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM). 

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

Prefectul Radu Bud a apreciat avansul lucrărilor, stadiul fizic de execuţie fiind de aproape 50%, cea mai dificil de executat  şi spectaculoasă lucrare a proiectului  – podul peste râul Someş are structura metalică a tablierului amplasată în totalitate, pentru toate cele 4 benzi de circulaţie, executându-se în acest moment lucrările la consolele pentru trotuarele pietonale.

Reprezentantul Guvernului a convocat întâlnirea, la care au participat din partea antreprenorului Itinera SPA  managerul de proiect Fernando Lopes respectiv dirigintele de şantier Giorgio Gasparetto, pentru a se analiza încadrarea în termenele de execuţie asumate.

Lucrările în acest moment sunt în grafic, s-a identificat că  există premisele ca până în vară să fie dat în circulaţie tronsonul care leagă drumul Careiului de bulevardul Aurel Vlaicu, inclusiv noul pod peste râul Someş, ceea ce ar contribui semnificativ la fluidizarea circulaţiei în municipiul Satu Mare respectiv traversarea municipiului pe ruta Carei spre Petea sau Baia Mare.

Articolul precedentDakar 2020 | Emanuel Gyenes, cea mai bună clasare din acest an
Articolul următorSătmărenii Bertici au ajuns la polul frigului din Siberia