Locuitorii din comuna Bârsău, tot fără curent electric. Aceștia se tem că li se strică carnea de la porcii sacrificați pentru Crăciun

Locuitorii din comuna Bârsău nu au nici în prezent curent electric, din cauza vremii. Au trecut trei zile de când locuitorii din cele peste 800 de gospodării din comună nu au curent electric.
Cu toate că directorul Sucursalei Satu Mare a Societății de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord, Mircea Tămaș, a dat asigurare ieri, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că până aseară urma să se asigure energie electrică tuturor consumatorilor din județul Satu Mare, nici până în prezent în comuna Bârsău nu este curent electric.
Ieri, 13 echipe de intervenție au lucrat pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor și au montat stâlpi de curent.
Consilierul local PNL Fazakas Paul a declarat că nici azi locuitorii din comună nu au curent. Mai mult, acesta susține că problema majoră o reprezintă carnea rezultată după sacrificarea animalelor pentru Crăciun care nu se poate conserva în congelatoare. După 3 zile fără energie, oamenii din comună acuză ca a început procesul de decongelare a aparatelor și se tem ca toată carnea de porc va fi aruncată.
”Nici astăzi 19 nu avem curent pe raza comunei Bârsău, iar cei de la Electrica sunt foarte puțin amabili cu cei care suna pentru informații. Problema majoră sunt animalele sacrificate pentru Crăciun care nu se pot conserva în congelatoare. După 3 zile fără energie, oamenii acuză că a început procesul de decongelare a aparatelor și se tem ca toată carnea va fi aruncată. Ciudat este faptul ca au făcut “lucrări de modernizare” a liniilor de curent, dar nu se ridică la nivelul celor vechi care nu au creat așa probleme”, a declarat pentru Realitatea de Satu Mare, consilierul local PNL Fazakas Paul.

Articolul precedentApel la iubitorii de animale! Adăpostul de câini, într-o situație dificilă. Este nevoie de voluntari și fosteri!
Articolul următorVizibilitate redusă de ceață în județul Satu Mare