Liga 3 | Unirea Tășnad s-a întors cu trei puncte de la Hărman

Sâmbătă după-amiază, pe un teren cu urmele primei ninsori din aceasă iarnă și pe un frig pătrunzător, Unirea Tășnad a obținut o victorie muncită în deplasare la vecina de clasament, AFC Hărman. 

Cele două echipe veneau după rezultate pozitive obținute în etapa precedentă, tășnădenii învingând echipa a doua a celor de la Gaz Metan Mediaș, în timp ce AFC Hărman a câștigat un punct de pe terenul ocupantei locului doi din serie, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Gazdele au deschis rapid scorul prin Bogdan Roşu (min. 2) în urma unei faze petrecută pe partea stângă, iar după ocaziile irosite de Vădan, Cubaș, Cocian și David Vincze, tășnădenii restabilesc egalitatea în min. 37. După o acțiune prelungită de atac, cu serie bună  de pase, Parnău îl serveste pe Nemeș, care înscrie din poziție de singur cu portarul și stabilește scorul pauzei, 1-1. Echipa gazdă a rămas în inferioritate numerică în minutul 27, portarul gazdelor fiind eliminat pentru un henț în afara careului, în postura de ultim apărător, intervenind neregulamentar la șutul lui Cocian, care se îndrepta spre poarta rămasă goală.

Repriza secundă a avut același scenariu ca în prima repriză a meciului, gazdele marcând după câteva minute, în urma unei faze fixe și Unirea o lua de la capăt. În minutul 72, la finalul unui atac prelungit, Nemeș îi întoarce serviciul din prima repriză lui Parnău, care înscrie cu un șut puternic din 12 metri, iar Cocian dă lovitura pe final și înscrie în poarta goală, după ce portarul gazdă a respins greșit șutul puternic trimis de Parnău.

Unirea câștigă pe deplin meritat un meci în care a fost mai bună și a arătat un fotbal plăcut, cu o posesie prelungită și multe acțiuni periculoase la poarta adversă, iar cele două reveniri pe tabelă din jocul de azi demonstrează tărie de caracter și o dorință de victorie pe care o așteptau suporterii tășnădeni. Etapa viitoare jucătorii tășnădeni vor evolua din nou în deplasare, de această dată la ocupanta locului doi, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Liga 3 | Seria 5 | Etapa 13 | AFC Hărman 2 – 3 FC Unirea Tăşnad (1-1)
Marcatori: Bogdan Roşu (min. 2), Mândru (min. 49) / Laur Nemeş (min. 37), Mark Parnău (min. 72), Angelo Cocean (min. 83);
Stadion: Hărman Arena (Hărman – Braşov);
Arbitri: Moca Rareș (Cluj-Napoca);
Asistenți: Nasc Iosif Adrian (Câmpia Turzii) și Mazilu Elena Roxana (Cluj-Napoca);
FC Unirea Tășnad: Gorbe – Ciul (min. 6 Vincze Levente – Ciul s-a accidentat la genunchi), Bălău, Vădan, Palinceac, Parnău, Cubaș, Anton, Nemeș, Vincze D. (Raul Silaghi), Cocian (Varga);
Antrenori: Cristian Popa și Ovidiu Suciu;
Rezultate Liga 3, Seria 5, etapa 13:
Vineri, 16 noiembrie:
Unirea Dej 0 – 1 ACS Unu Fotbal Gloria (0-1)
AFC Odorheiu Secuiesc 0 – 1 MSE Târgu Mureş (0-1)
CFR Cluj II 1 – 0 Sănătatea Cluj (0-0)
Gaz Metan Mediaş II 2 – 5 Olimpic Cetate Râşnov (1-3)
Sâmbătă, 17 noiembrie:
Minaur Baia Mare 1 – 1 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (0-1)
CS Iernut 0 – 1 Sticla Arieşul Turda (0-0)
ACS Fotbal Comuna Recea 2 – 1 Avântul Reghin (1-1)
AFC Hărman 2 – 3 FC Unirea Tăşnad (1-1)
Articolul precedentAccident în județul Satu Mare. Un stâlp a căzut peste o maşină
Articolul următorDoi frați își caută părinții din județul Satu Mare. Cei doi au fost adoptați în Australia