O echipă mobilă de intervenţie urgentă în cazurile de violenţă domestică va fi înfiinţată în Satu Mare, aceasta urmând să aibă în componenţă angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local.

Consilierii locali vor trebui să decidă, joi, 28 februarie, dacă sunt sau nu de acord cu această propunere, în cadrul ședinţei ordinare a Consiliului Local Satu Mare.
Echipa mobilă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică din municipiul Satu Mare ar urma să fie formată din reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Satu Mare- coordonator echipă și 4 membri și un reprezentant al Poliției Locale Satu Mare, reprezentant care va asigura transportul, supravegherea și protecția echipei mobile.

”Violența domestică este o problemă socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei, cu prejudicii nu doar fizice, care sunt cele mai evidente, dar și cu consecințele emoționale și psihologice severe. Definită ca un tipar de comportamente care este folosit pentru a obține sau a menține puterea și controlul asupra altei persoane, abuzul se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări de acțiuni, adică orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănește, umilește pe cineva”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Articolul precedentBaschet | CSM Satu Mare joacă la CSM Târgoviște în Cupa României
Articolul următorIvan Turbincă, un spectacol pentru întreaga familie, la Teatrul de Nord