La Apa a fost montată turla pe Biserica de lemn ridicată în memoria lui Vasile Lucaciu

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit astăzi în comuna Apa, locul de naștere al lui Vasile Lucaciu.
Cu această ocazie a fost montată turla pe Biserica de lemn ridicată în memoria lui Vasile Lucaciu, un proiect realizat de Muzeul Județean, cu finanțare asigurată de Consiliul Județean Satu Mare.
Bisericuța în stil maramureșean este ridicată lângă școala din Apa, în semn de aleasă prețuire pentru marele patriot român, care s-a născut în localitatea Apa, dar care, o parte din viața și din lupta sa pentru unitate, le-a dus de la Șișeștii Maramureșului.
În cadrul evenimentului de astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a mulțumit reprezentanților comunei Apa pentru sprijinul acordat pe parcursul realizării proiectului derulat de Muzeul Județean Satu Mare. De asemenea, reprezentantul instituției județene a oferit plachete aniversare următorilor parteneri: Primăriei comunei Apa, primarului Radu Trandafir, viceprimarului Dan Sălăjan, Consiliului local, directorului Muzeului Județean Satu Mare – Liviu Marta, reprezentantului constructorului și învățătorului pensionar Radu Viorel – primul primar din Apa și mare iubitor al personalității lui Vasile Lucaciu.
Inaugurarea bisericii de lemn din Apa va avea loc în data de 21 ianuarie 2019, de ziua de naștere a lui Vasile Lucaciu.

Articolul precedentS-au aprins luminițele de Crăciun în Satu Mare
Articolul următorO uriașă Horă a Unirii în centrul Negreștiului, de Centenar