Nou scandal cu poliția. Jurnalistul Realitatea PLUS, Sebastian Oancea, a fost bătut azi noapte de agenții de la secția 10 de poliție, în centrul vechi al Capitalei. Polițiștii spun că jurnalistul a refuzat să se legitimeze, jurnalistul susține contrariul.

Sebastian Oancea: „Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu niște prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane. A venit poliția, a amendat patronul, ceea ce e foarte corect. Poliția ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune poliția, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună. (…) Am vrut să plecăm. Le-am spus polițiștilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi. Mi-au spus să merg în spatele terasei,  pe o străduță, pentru că acolo sunt colegii lor cu datele mele.

Dânșii îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam. Dar i-am rugat să-mi dea buletinul, pentru că deja trecuse foarte mult timp. Nu pot să vă spun ce jiginiri mi-au adus. (…) Nu m-au lăsat să completez obiecțiile în amendă și de aici le-am zis că nu fac cinste uniformei de poliție. În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pâmânt. (…) A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătușele la mâini. M-a izbit cu capul și cu genunchii de asfalt. M-a urcat în mașina de poliție, flancat de doi polițiști, care în tot timpul drumului până la Secția 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă. M-au coborât în fața secției, m-au dus exact ca pe un infractor. (…) Le-am explicat pe drum că fac un abuz, nu i-a interesat. Pe coridorul Secției 10  m-au bătut în continuare. M-au băgat într-o cameră dotată cu cameră de luat de vederi. (…) Mi-au scos din portofel. (…) Tot timpul eram cu cătușele la mâini, le-am spus că nu sunt infractor.

La un moment dat, cineva a văzut pe masă legitimația și m-au întrebat ce funcție am la Realitatea TV. (…) Le-am răspuns că nu e relevantă funcția și că sunt un contribuabil și că nu e OK să se poarte așa cu mine. Au zis că s-ar putea să fie. (…) Apoi mi-au pus actele înapoi și mi-au mai dat vreo două. (…) Când și-au dat seama că ieșim și că mă văd prietenii mei prin geam că mă agresează, m-au lăsat în pace. După care au venit după mine la hotel, după jumătate de oră și m-au amenințat. O să fac plângere penală. (…) E un abuz pe care nu-l înțeleg. (…)”

Poliția spune, într-un comunicat de presă, că această acțiune s-a petrecut după miezul nopții și că Sebastian Oancea a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, precum și pentru că a pătruns în incinta localului fără a purta mască de protecție. S-au dat și sancțiuni în valoare de 2.800 de lei.

Articolul precedentBilanț CoVid-19: 1.318 cazuri noi, 48 decese! 479 de pacienți sunt internați în ATI
Articolul următorMinistrul Educației și premierul Orban, acționați în judecată de reprezentanți ai asociațiilor de elevi