Judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare au anunțat că vor intra în grevă începând de luni, 27 ianuarie, pe o perioadă nedeterminată.

Poziția a fost formulată în urma Adunării generale a judecătorilor de la Judecătoria Satu Mare, la solicitarea a o treime din numărul total al judecătorilor din cadrul Judecătoriei Satu Mare.

Astfel, s-au stabilit următoarele aspecte:

Începând cu data de 27 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare vor declanșa forma de protest constând în suspendarea activității de judecată pe durată nedeterminată, cu excepția judecării cauzelor urgente, respectiv:

– în materie penală vor fi judecate toate cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cauzele cu arestați, precum și măsurile preventive din toate cauzele.

– în materie civilă vor fi judecate următoarele cauze: ordin de protecție, măsuri asiguratorii, ordonanță președințială, suspendare provizorie, sechestru asigurator, asigurare dovezi, cauze cu minori, tutela, curatela, punere sub interdicție.

În perioada derulării acțiunii de protest se va restrânge programul de funcționare al compartimentului Arhivă și Registratură la 2 ore zilnic:

REGISTRATURA, zilnic între orele: 8-10

ARHIVA, zilnic între orele: 9-11

În perioada derulării acțiunii de protest vor fi soluționate cauzele în care au fost stabilite termene pentru pronunțarea hotărârii. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare vor refuza să facă parte din Biroul Electoral Local.

Articolul precedentMaterial lemnos confiscat de polițiștii sătmăreni
Articolul următorUn sătmărean, de 40 de ani, s-a ales cu dosar penal