România va fi reprezentată la turneul final de o brigadă de arbitri condusă de sătmăreanul Istvan Kovacs, care-i va avea ca asistenți pe Ovidiu Artene și Vasile Marinescu.

După calificarea obținută pe teren de sătmăreanul Adrian Rus, cu naționala U21 a României, la turneul final al Campionatului European de tineret, județul Satu Mare va mai avea un reprezentat la această competiție, după ce UEFA l-a anunțat pe Istvan Kovacs pe lista arbitrilor care vor oficia la Europeanul din această vară.

Pentru Europeanul de tineret au fost selecționate 9 brigăzi de arbitri din următoarele țări: Belarus, Bulgaria, Israel, Letonia, Olanda, Romania, Scoția, Serbia și Suedia.
Kovacs a mai arbitrat la Campionatul European, dar cel rezervat juniorilor Under 19, în 2014. Atunci a condus două meciuri din faza grupelor și o semifinală, Portugalia – Serbia.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

EURO 2019 va debuta pe 16 iunie, iar adversarii tricolorilor antrenați de Mirel Rădoi vor fi reprezentativele Croației (18 iunie, San Marino, 19:30), Angliei (21 iunie, Cesena, 19:30) și Franței (24 iunie, Cesena, 22:00).
GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația