Sătmăreanca Ioana Roman şi-a împlinit visul şi a fost admisă la o universitate din Anglia, şi nu la orice universitate, ci chiar la Oxford.

Ioana Roman, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu, a fost admisă azi la Oxford, pe unul dintre cele 35 de locuri scoase la concurs.

De-a lungul anilor, Ioana s-a remarcat prin rezultatele obținute la olimpiadele de matematică. Anul trecut, aceasta a obținut punctajul maxim  la proba de matematică, situându-se astfel în primii 2% din cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume.

Rezultatul spectaculos al Ioanei reprezintă o încununare a realizărilor ei de-a lungul anilor de gimnaziu și liceu, confirmate de medaliile câștigate la Olimpiada Națională de Matematică și calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică a Fetelor.

Ca urmare a rezultatului excepțional obținut la examenul SAT (Scholastic Assessment Test) universitățile americane Yale University, Brown University, University of Chicago, Furman University, George Mason University, Hult International Business School i-au transmis invitația de a aplica la facultățile lor. Drept recunoaștere a meritelor sale academice, Ioana a fost invitată inclusiv să participe la Conferința Liderilor Tineretului din întreaga lume.

Articolul precedentConducerea Consiliului Județean Satu Mare, în vizită de lucru în Ucraina
Articolul următorO nouă creștere a traficului la Aeroportul Satu Mare