Investiție de 1,7 milioane de euro în Lacul Cubic

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, supune atenției consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației ”P.U.D. transformarea Zonei degradate Cubic, în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate”.
Astfel, mâine, 12 octombrie, în cadrul ședinței extraordinare, Consiliul Local își va exprima votul cu privire la transformarea acestei zone degradate unde s-au depozitat de-a lungul timpului materiale de construcții provenite din lucrări precum și cu deșeuri, într-o zonă de petrecere a timpului liber având o suprafață de aproximativ 5 hectare.
În cadrul proiectului de refacere și reabilitarea a zonei urmează să fie construite alei pietonale pavate cu piatră naturala, un loc de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional, o pistă de biciclete și o platformă pentru patinele cu rotile, o platformă pentru fitness, vor fi amenajate spații verzi, inclusiv ronduri cu flori, vor fi plantați arbori și arbuști, se va face un sistem de irigare, iar iubitorii de animale vor avea la dispoziție o zonă împrejmuită pentru a-și plimba patrupedele.
“Amenajarea spațiilor publice s-a remarcat ca un obiectiv important pentru mine, iar lucrările care s-au putut finanța din bugetul local au fost deja începute, iar unele chiar finalizate. Pentru acest proiect însă aveam nevoie de o finanțare considerabilă, astfel că, am lucrat intens pentru a obține fondurile europene necesare. Lacul Cubic va fi amenajat pentru joacă cât şi pentru recreere şi sport. Vor fi prezente echipamente pentru copiii de diferite vârste, iar adulții vor avea la dispoziție un spațiu generos de recreere, un spațiu dorit de peste 30 de ani”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
De asemenea, după implementarea proiectului, conducerea Primăriei dorește ca și străzile din zonă să fie reabilitate, astfel încât imaginea întregii zone să fie îmbunătățită.
Proiectul privind transformarea zonei degradate Lacul Cubic într-un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber urmează să fie finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, având o valoare totală de 1,7 milioane euro.

Articolul precedentSătmărenii pot depune cererile pentru ajutorul la încălzire
Articolul următorBărbat condamnat pentru contrabandă, oprit în Vama Petea