În județul Satu Mare, astăzi, 30 martie, se află în carantină 257 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3.848 persoane.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2.563 de persoane, pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care au identificat 4 persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fost internate într-un centru de carantină.
De asemenea, față de persoanele în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 307.600 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Tot pe parcursul zilei de ieri, 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 53 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

Articolul precedentA murit Martin Tudor, fostul portar al Olimpiei Satu Mare
Articolul următor285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus, în România