Azi, la Tarna Mare, a fost demarat oficial parteneriatul “Partnership – Without Borders” din cadrul proiectului transfrontalier HUSKROUA.

Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii a fost depus de localitățile Tarna Mare (România) și Hija (Ucraina) și urmărește modernizarea unui tronson de drum de 2,8 km, respectiv construirea, pe partea română, a unei noi secțiuni de drum care să lege cele două localități.
La conferința de lansare a proiectului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au subliniat importanța acestui proiect pentru Județul Satu Mare, în valoare de 1.071.738,44 euro, prin care se va inaugura un nou punct de trecere a frontierei.

„Zona localității Tarna Mare este o zonă importantă și din punct de vedere turistic, iar prin acest nou punct de trecere a frontierei, localitatea se va putea dezvolta atât pe plan turistic, cât și pe plan economic. Pe lângă acest fapt, Tarna Mare are posibilitatea de a ieși din categoria localităților izolate, intrând astfel în circuitul economic internațional”, a spus Pataki Csaba.

Pe lângă modernizarea drumului, proiectul prevede și asigurarea infrastructurii desfășurării activității în bune condiții în noul punct de trecere a frontierei.

Termenul de finalizare este stabilit în anul 2021.