Hipermarket din municipiu amendat de DSVSA Satu Mare

Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat două sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare de 5.000 lei unui hipermarket din municipiul Satu Mare pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și un avertisment pieței Agoalimentare pentru comercializarea directă către consumatorul final într-un spațiu neamenajat.

În urma acțiunilor de verificare, în Piețele Agroalimentare din județul Satu Mare a fost supusă sechestrului cantitatea de 39,1 kg carne de porc în valoare de 977,5 lei.Cantitatea de carne a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Inspectorii  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța  Alimentelor Satu Mare au realizat în cursul săptămânii trecute, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice, au fost urmărite următoarele aspecte, respectarea condițiilor generale de  igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.

Și în această săptămână continua acțiunile de verificare efectuate de inspectori de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri, chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ.  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare a desfășurat controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Articolul precedentAproape 10% dintre sătmărencele care au făcut un test pentru depistarea cancerului au probleme de sănătate
Articolul următorA ignorat indicatorul STOP, a intrat într-o maşină şi s-a oprit într-un gard