După ce ieri protestatarii au amenințat că vor intra în incinta fabricii Electrolux pentru a sta de vorbă cu directorul, compania a suplimentat forțele de pază în această dimineață, pentru a preveni orice fel de incident.

Liderii de sindicat au făcut apel la calm și i-au îndemnat pe greviști să evite situațiile tensionate, toate pentru a nu oferi un pretext pentru declararea grevei drept ilegală. Astfel că sutele de greviști au fost foarte pașnici în această dimineață, amenajând chiar un picnic în fața fabricii.

“Dacă vreți ca lucrurile să meargă bine. Să nu ajungem să fie declarată greva ilegală,” a spus Sorin Faur, liderul sindicatului liber “Samus”.

Liderul sindicatului liber Samus, Sorin Faur, a precizat că sunt muncitori care nu se mai află printre greviști, însă nu s-au întors în fabrică, ci și-au dat demisia.
Sindicaliștii susțin că vor obliga fabrica să le acorde muncitorilor tichetele de masă restante pe luna februarie printr-o ordonanță președințială.

Liderii de sindicat au făcut apel la calm și unitate și pentru zilele următoare. Duminică, în Satu Mare vor sosi lideri de sindicat din mai multe județe ale țării și urmează să se sfătuiască cum vor proceda săptămâna viitoare.

Articolul precedentMinistrul Educaţiei, despre lucrarea elevei din Satu Mare: ”Evident că nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare”
Articolul următorGOD IS A DJ de Falk Richter, un spectacol al Teatrului de Nord