O gospodărie din localitatea sătmăreană Berveni a fost afectată de un incendiu, marți după-amiază, din cauza unui coș de fum neprotejat termic. Flăcările au afectat o anexă gospodărească, acoperișul casei, 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul casei, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul locuinței. De asemenea, un porc și 20 de pui de găină au fost găsiți morți. 

 

 

Potrivit ISU Satu Mare, la fața locului s-au deplasat 4 echipaje ale Detașamentului de Pompieri Carei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă  și două ambulanțe SMURD – una cu echipaj de prim-ajutor, iar cea de-a doua de terapie intensivă mobilă. 

„Au ars o anexă gospodărească, acoperișul casei (400mp), 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul casei, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul casei. O suină a fost găsită decedata și 20 de pui de găină.
Au fost salvate două case de locuit din imediata vecinătate, o șură cu grajd în care se aflau animale și 3 bucăți de butelii cu gaz butan”, a precizat Bianca Timiș, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită dintr-un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. 

 

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Satu Mare