Festivalul racilor și fructelor de mare, la Satu Mare

Mâine, la ora 14,00, în Piața 25 Octombrie din Satu Mare se dă startul unui festin cu pește și fructe de mare. Festivalul racilor și al fructelor de mare va dura până duminică seara, răstimp în care sătmărenii vor putea degusta delicioasele preparate culinare.
Taverna Racilor Herăstrău vine în Satu Mare la cel mai mare festival al creveților din Europa, alături de bucătari zeloși. Sute de kilograme de raci, creveți, tentacule, calamari, scoici vor putea fi gustate de sătmăreni timp de 5 zile. Festivalul racilor și fructelor de mare va avea loc în Piața 25 Octombrie.
Preparatele culinare pe bază de pește și fructe de mare sunt foarte sănătoase, spun specialiștii. Printre altele, diminuează riscul bolilor de inimă și îmbunătățesc funcțiile inimii, susțin sănătatea creierului și ochilor la copii, ajută la combaterea emfizemului (asociat cu fumatul), diminuează simptomele depresiei, stimulează sistemul imunitar, contribuie la prevenirea cancerului, ajută la prevenirea osteoporozei și artritei și sunt foarte utile pentru slăbit.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, vine la Satu Mare
Articolul următorSpectacolul ”Cină cu proşti” de Francis Veber, pe scena Teatrului de Nord