La etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris doi absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Satu Mare.

Luni, 29 iunie, se desfășoară proba scrisă la Limba și literatura română, după care urmează marți, 30 iunie, proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00 și se desfășoară în centrul de examen de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” Satu Mare.

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui, conform prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD).

Eventualele contestații pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.