Este interzis accesul pe pârtia de schi de la Luna Șes

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare informează turiștii care doresc ascensiunea vârfului Pietroasa să o facă doar pe traseele turistice!
Domeniul schiabil are până la finalizare regim de șantier, de aceea lucrătorii implicați în paza obiectivului nu permit accesul pe pârtie și îi îndrumă pe turiști pe traseele consacrate.
Restricționarea accesului pe pârtia de schi este în BENEFICIUL și spre SIGURANȚA turiștilor! Domeniul schiabil are până la finalizare regim de șantier, de aceea lucrătorii implicați în paza obiectivului nu permit accesul pe pârtie și îndrumă turiștii pe traseele consacrate. Lucrările au fost suspendate din cauza stratului gros de zăpadă și astfel au rămas mai multe sute de metri de săpătură adâncă de-a lungul pârtiei, materiale depozitate (țevi, grămezi de nisip) utilaje și dispozitivele din dotarea acestora. Chiar dacă este primul an, în care practic, de la începerea acestei investiții în 2012, se poate coborî din vârf până jos în parcare, SPJ Salvamont nu recomandă acest lucru, deoarece momentan, pârtia poate deveni o capcană pentru cei ce se hazardează ignorând avertismentele și măsurile de siguranță impuse de constructor! Mai mult de atât, intervenția în caz de accidente pe partea superioară, din cauza lucrărilor se poate face numai pe jos, iar pericolul instalării hipotermiei la victimă este foarte ridicat. Zilele trecute, condițiile de zăpadă au urcat timpii de atingere a vârfului la 2 ore (echipați complet pentru intervenție), în condiții normale acesta fiind de cca o oră”, potrivit celor de la Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare.

Articolul precedentPălinca din Satu Mare, în proces de autorizare de Uniunea Europeană
Articolul următorCrimă în județul Satu Mare