Muncitorii de la Electrolux continuă protestul. Au trecut 27 de zile, dar cei aproximativ 400 de muncitori sunt deciși să meargă mai departe. Sindicaliștii au anunțat că, de la începutul grevei, 17 persoane au ieșit din grevă.

Liderul sindicatului liber “Samus”, Sorin Faur, a anunțat că greviștii au apelat la ajutorul Consiliului Salariaților Electrolux pentru a informa și conducerea din Suedia cu privire la situația de la fabrica din Satu Mare și pentru a le transmite directorilor revendicările pe care le au.

Alături de greviști a revenit azi și liderul Cartel Alfa Vasile Dârle, care s-a confruntat cu probleme de sănătate, fiind internat în soital de trei zile. Deși slăbit, Dârle i-a rugat și încurajat pe muncitori să rămână uniți.

În ceea ce privește renunțările la grevă, liderul sindicatului liber “Samus”, Sorin Faur, a precizat că, de la începutul grevei, dintre cei 420 de muncitori, 17 au ieșit din grevă, însă doar trei s-au întors în fabrică, patru și-au depus demisiile, iar zece au intrat în concediu medical.

Reamintim că de 27 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Articolul precedentBaschet | Playoff | Universitatea Cluj – CSM Satu Mare, marți, ora 17:00
Articolul următorZiua Internațională a Romilor, sărbătorită la Satu Mare