Peste 50 de echipe, formate din 2 elevi și un profesor coordonator, au creat soluții inedite de eficientizare a traficului cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. Echipa din Satu Mare a fost desemnată câștigătoare, alături de alte două echipe din țară.

Unul dintre proiectele foarte apreciat de juriu este ETraffic, realizat de doi elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare. Clasat pe locul al treilea, proiectul realizat de Răzvan Lazăr și Ioana Stan, sub coordonarea prof. Nicoleta Șandor, propune un sistem complex de semaforizare și o execuție vizuală foarte bine realizată.

”Participarea în Competiția Națională Arduino ne-a demonstrat faptul că cel mai bun mod de a învăța este prin „joacă” și lucru practic. Cu toate că algoritmul creat de noi se află în formula cea mai eficientă accesibilă, există multe aspecte care ar putea fi reglementate pentru o mai bună aplicativitate în viața reală” au declarat cei doi elevi.

Celelalte două proiectea apreciate de către juriu sunt B1T0 Smart realizat de Mihai Daian și Cristian Tomoioagă, alături de prof. coordonator Marius Muntean, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș și proiectul realizat de George Alexandru Lupaș și Răzvan Andrei Simedrea, sub coordonarea prof. Sandra-Florina Voroianu, de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Brad.

Creativitatea, pasiunea pentru IT și cel mai important, dorința de a contribui la rezolvarea unei probleme din comunitatea locală cu ajutorul tehnologiei, i-au determinat pe elevi să realizeze proiecte complexe prin care ne-au arătat, încă o dată, potențialul tinerilor români atunci când au parte de susținere și îndrumare.

Articolul precedentSătmărean dispărut de la Unitatea de Primiri Urgențe! Este căutat în tot municipiul Satu Mare
Articolul următorFlashmob cu elevi de la zece licee sătmărene