Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au închis un restaurant din municipiul Satu Mare și au amendat o cofetărie din Tășnad.

”Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Satu Mare și 4 sancțiuni contravenționale dintre care o amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, o amendă contravențională de 1.200 lei la o cofetărie / patiserie din Tășnad – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare”, potrivit DSVSA Satu Mare.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 28 iunie – 4 iulie, 95 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile Drăgușeni, Satu Mare și Carei, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Articolul precedentAproape 100 de autoturisme staționate neregulamentar, ridicate
Articolul următorZece șoferi au rămas fără permise de conducere