Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a amendat un crescător particular de ovine din localitatea Ghirolt. Totodată, au aplicat trei avertismente la trei crescători particulari din localitățile Moftin, Sătmărel și Livada.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat o amendă de 1.200 de lei unui crescător particular de ovine din localitatea Ghirolt, pentru vânzarea de ovine fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare.

Totodată, trei crescători particulari din localitățile Moftin, Sătmărel și Livada, au fost sancționați cu avertisment, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Controalele au fost efectuate în perioada 20-26 septembrie.

Pe de altă parte, potrivit DSVSA Satu Mare, în cursul lunii septembrie au fost stinse 9 focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Sărăuad – 6 focare, Tășnad – 2 focare și Santău – 1 focar.

Rămân active focarele de Pestă Porcină African în exploatațiile non profesionale din localitățile Bercu Nou – 2, Porumbești – 9, Mesteacăn – 3, Cidreag – 5, Halmeu – 1, Valea Seacă – 1.

În această săptămână a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană într-o exploatație comercială de creștere a suinelor, din localitatea Săcășeni, cu un efectiv aproximativ de 5.000 porci.

Articolul precedentȘofer băut, prins noaptea pe o stradă din Călinești Oaș
Articolul următorPrins conducând o mașină fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare