Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au sancționat cu o amendă și trei avertisment patru crescători de porci din Botiz, Culciu, Săcășeni și Borlești.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat o amendă contravențională în valoare de 3.600 lei unui crescător particular de suine, din Botiz, pentru nerespectarea restricțiilor sanitare veterinare în zonele de protecție antiepizootică și nerespectarea măsurilor de profilaxie generală și specifică dispuse de autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor competente în exploatațiile de animale și trei sancțiuni contravenționale, dintre care trei avertismente la trei crescători particulari din localitățile Culciu, Săcășeni și Borlești, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Controalele au fost efectuate în perioada 19 – 25 iulie. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

DSVSA Satu Mare avertizează că rămân active focarele de Pestă Porcină Africană din exploatațiile non profesionale din localitățile: Bercu Nou – 2, Porumbești – 7, Mesteacăn – 2, Sărăuad – 2, Tășnad – 1.

Dintre cei 151 de mistreți găsiți morți – un număr de 116 capete au fost confirmați ca pozitivi, iar dintre cei 1380 mistreți împușcați, un număr de 33 de mistreți au fost confirmați ca pozitivi în fondurile de vânătoare de pe raza județului.

Articolul precedentAcțiunea TRUCK & BUS în județ: Şoferii de camioane şi de microbuze, traşi pe dreapta.
Articolul următorCăruțaș lovit de o autoutilitară, în Gherța Mică