Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat un supermarket și un fast-food din Satu Mare.

Astfel, inspectorii DSVSA au aplicat în total 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi contravenționale în valoare de 2.400 lei, la un supermarket  și un fast-food din Satu Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

Alte nouă avertismente au fost aplicate pentru tot atâția producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Satu Mare, Carei, Negrești Oaș, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

Inspectorii DSVSA au realizat, în perioada 16.04.2020 – 23.04.2020, 74 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare,  supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități de vânzare on-line.