Asociația Teatrelor Maghiare, MASZÍN a organizat în perioada  21-26 ianuarie cea de-a treia ediție a festivalului MAFESZT, găzduit în acest an de Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc. 

Cele cinci teatre prezente la festival – Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara, Teatrul Szigligeti din Oradea, Teatrul Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc, respectiv, Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc – au prezentat, în total, zece spectacole.

În cadrul festivalului, Trupa Harag György a evoluat pe data de 25 ianuarie cu două spectacole: Teatrul de Păpuși Brighella cu spectacolul Eliberatorul de vânturi, în regia lui Bartal Kiss Rita, cu Bandura Emese, Kófity Annamária, Nagy Anikó și Nagy Tamás. Pentru adulți, Trupa Harag György a prezentat spectacolul Deșteptarea primăverii în regia lui Györfi Csaba, cu Bogár Barbara, Budizsa Evelin, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Gedő Zsolt inv., Laczkó Tekla, Moldován Blanka, Orbán Zsolt și Poszet Nándor.

Pe durata festivalului au fost organizate workshop-uri și o expoziție de afișe.

Articolul precedentA plouat cu amenzi în weekend
Articolul următorProgramul Trupei Harag Gyorgy a Teatrului de Nord Satu Mare în luna februarie