Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord încheie luna noiembrie, o lună plină de evenimente, cu două comedii savuroase: „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale și „Bani din cer” de Ray Cooney.

„O noapte furtunoasă”, în regia lui Andrei Mihalache, se joacă joi 28 noiembrie, iar „Bani din cer”, regia Daniel Vulcu, este programat sâmbătă 30 noiembrie, ambele de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord.

O NOAPTE FURTUNOASĂ de I. L. Caragiale
Regia: Andrei Mihalache
Scenografia: Alexandru Radu
Muzica: Dorin Griguță
Coregrafia: Gabriela Tănase
Distribuţia:
Jupân Dumitrache – Romul Moruțan
Nae Ipingescu – Stelian Roșian
Veta – Alina Negrău
Ziţa – Dorina Nemeș
Chiriac – Sorin Oros
Spiridon – Tibor Székely
Rică Venturiano – Andrei Stan
Ghiță Țircădău – Sergiu Tăbăcaru
Un trubadur – Adonis Tanța
La Union: Carmen Frățilă, Yvette Princz, Adonis Tanța

Durata spectacolului: 2h, 20 min. (cu pauză)

Ce a mai rămas din societatea românească după 140 de ani de la prima lectură publică a ”Nopții furtunoase”?… Nu se mai lucrează la lumânare, ci la becuri cu led; nu se mai scriu bilete de amor în versuri, ci se trimit SMS-uri; adresele nu se mai încurcă pentru că pot fi băgate pe GPS… Unde au dispărut mahalaua balcanică, năclăiala morală, pașalâcul emoțional, politica dâmbovițeană cu aromă de ghiuden, sarailie și musaca?…

Aproape nimic n-a mai rămas din România de acum 140 de ani!… A rămas neschimbată doar pofta de dragoste a românului, nevoia de a iubi, a se iubi și de a fi iubit prin orice mijloace… Spectacolul nostru își dorește să nu moară de tot amintirile despre o vreme în care Bucureștiul era poreclit ”Micul Paris” și mai existau cartiere fără blocuri care se numeau ”Haimanale”… (Andrei Mihalache)
______________________________________________________________________________
BANI DIN CER de Ray Cooney
Regia artistică: Daniel Vulcu
Scenografia: Alexandru Radu
Coregrafia: Roxana Fânață
Distribuția:
Jean Perkins – Ioana Cheregi
Henry Perkins – Romul Moruțan
Bill – Stelian Roșian
Betty Johnson – Roxana Fânață
Vic Johnson – Andrei Stan
Slater – Ciprian Vultur
Davenport – Cătălin Mareș

Într¬-o viață marcată de rutină, mediocritate și plictis, mulți dintre noi visăm la un miracol care să ne schimbe radical traiectoria și să ne plaseze pe orbita unei existențe total diferite. Una fericită, prosperă, lipsită de griji. De cele mai multe ori, ingredientul lipsă din rețeta noastră îl reprezintă banii. Pe care ni-i dorim mulți, dintr-o dată și acum. Fie că vorbim de o moștenire neașteptată, un câștig la loto sau orice alt tip de miracol. Dar dacă acești bani, odată cu ridicarea noastră materială, ne coboară moral până la pierderea decenței?
Fără a conține elemente moralizatoare, spectacolul ne incită să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu arată cu degetul pe nimeni, dar induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „Oare eu ce aș face într-o asemenea situație?”

Durata spectacolului: 1h, 30 min. (fără pauză)
Informații și bilete: Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6 | telefon: 0261712106

Articolul precedentRevelion la teatru: A început vânzarea de bilete pentru spectacolul Trupei Harag Gyorgy
Articolul următorConsilierul local Gheorghe Stan, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare