Două autocare cu români, printre care se aflau inclusiv sătmăreni, care s-au întors azi noapte din Italia au tranzitat vama Petea, unde au fost verificați, au completat un chestionar în care să menționeze în ce zone au călătorit, dat fiind faptul că au revenit dintr-o zonă de carantină.

Zilnic, prin vama Petea trec mii de persoane. Din fericire, la Satu Mare nu există nicio suspiciune.

În plus, în punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare s-au luat măsuri încă din 15 februarie. ”Noi am fost printre primii din România care am luat măsuri de siguranță. Din 15 februarie, în cele trei puncte de la Petea, Urziceni și Halmeu avem personal medical. Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar și i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu. Nu este cazul să intrăm în panică”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Radu Bud.

În plus, au fost identifiiate și spații speciale în caz de nevoie.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

”În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat.

Articolul precedentAccident pe Bulevardul Transilvania. Tânără lovită de mașină pe trecerea de pietoni
Articolul următorJudo | Sătmăreanca Paula Paștiu, vicecampioană națională la U18