Doi veterani de război din Carei, premiați

Azi au fost înmânate oficial diplomele de onoare celor doi veterani de război din Carei aflați în evidențele Ministerului Apărării Naționale.
Este vorba de Palko Vasile și Bodoni Gheorghe, în vârstă de 94, respectiv 96 ani, care trăiesc și azi, alături de soțiile lor și care le povestesc stră-strănepoților despre luptele la care au participat și despre cum au supraviețuit greutăților războiului.
Cei doi au primit din partea directorului Direcției de Cultură a Primăriei municipiului Carei o diplomă de onoare, un buchet de flori și suma de 1.000 lei.
Cei doi au depănat amintiri minute în șir, fiind deosebit de emoționați de gestul autorităților locale, cărora le-au mulțumit pentru această atenție.
Pe domnul Palko războiul l-a purtat până în Austria, unde a fost și prizonier timp de un an și șapte luni, iar pe domnul Bodoni până în Ungaria, unde a fost rănit și pe urmă tratat la un spital din Kecskemet.
Amândoi au subliniat faptul că sunt bucuroși că s-au întors în Carei, după terminarea războiului și că sunt foarte mândri de orașul în care trăiesc.
Reamintim că, în ședința din 3 iulie, Consiliul Local al municipiului Carei a hotărât acordarea unei diplome de onoare și a unei sume de bani veteranilor de război, cu ocazia Centenarului României.

Articolul precedentStreet Music Festival | Satu Mare, capitala distracției stradale din regiune
Articolul următorBiciclist în stare gravă, după ce a fost lovit de un microbuz